Bullbak!

Idag åkte vi in till stan (Söderhamn). Dessvärre hade staden icket mycket att bjuda på.. Vi handlade mat och åkte hem, tjurade i August lite mat och åt lunch! Nu bakar vi bullar och tar en fb-paus medan degen jäser.

Jag vill inte åka hem!

Hoho!

Igår kom jag hem till civilisationen! Drog först hem till C och lirade lite rollspel, råkul! Drack lite vin och myste på med massa favoriter. Gick sedan JÄTTElångt hem till hjärtat och gjorde pizza och sen sov. Idag for vi på stan och jag shoppade läderkjol och en top, awesome!

Nu sitter jag och C och degar i soffan och ska snart röra oss mot centrum, bio med bullarna!

(Imorgon åker jag till systeryster och tar jobb som moster ett tag, myyys!)

9 dagar kvar, woho! Ciao..

Viktigt!

http://www.youtube.com/watch?v=T7eTLy-iYrM
Sjukt bra låt, måste lyssnas!
Gör en på awesome måndags-humör!

10 dagar kvar!

Idag är det måndag, d.v.s. första dagen på en ny vecka. Höstlovsveckan! Jag sitter med min tekopp och min påbörjade virkade mössa. Så påbörjar jag mitt lov. Alldeles strax ska jag ta mig en kräm-tallrik och en smörgås. Sen ska jag packa ihop lite grejer, klä mig, fixa håret o.s.v. Halv 1 åker jag mot Bjur med min granne. Har jag tur får jag även åka tillbaka med henne. Jag ska ju nämligen till tandläkaren idag! Usch.. Sen åker jag tillbaka hit och dolar på, sen ska jag åka buss hem till Umeå halv 7! Mysa i storstaden några dagar innan jag beger mig söderut som moster! Åh, har ju faktiskt saknat den lilla parveln, även fast det bara var 2 veckor sedan jag såg honom sist!

Äsch, all snö är borta och det lär knappast vara en endast liten gnutta i Umeå.. Värdelöst! Jag måste leta fram en bok nu också, blev så lässugen igår när jag läste The Kite Runner!

Ciao

Jag är frälst!

Ja, jag är frälst!
Jag har blivit upplyst!
Messias har anlänt och gett mig svaren på de stora mysteriernas gåta!
Jag vet nu uppkomsten till namnet "trangia-kök"!

Jag känner mig så speciell att jag nästan blir tårögd!

Hihi, PUSS!

Världens bästa dag!

Sitter bredvid en sprakande eld som min kära mor gjort upp i den öppna spisen i vardagsrummet. Skriver lite på eng-uppgiften och är snart klar. Ska bara läsa ut boken först. Riktigt mysigt. Skinnfotöljen blir ordentligt varm av elden och mina fötter som jag slängt upp på en pall njuter av värmen. Mor min ska snart ställa sig och göra lunch, pappa kommer väl hem snart också. Han skulle ta bilen och leta kalvspår. Hittar han en så skjuter han den.

Det är synd att det är töväder. Marken är ordentligt vit här och den hade gärna fått ligga kvar och byggas på fram till jul. Men icket, det är till och med dimmigt ute. Riktigt töväder, eller "blia" som det faktiskt heter där jag bor.

Ikväll ska jag endast mysa framför tv:n med mina kära föräldrar, precis som igår. Orkade inte ens se klart den där filmen som jag började se, utan gick i säng halv 11.. På en lördagkväll, det är nästan skandal. Ikväll finns så mycket tv-program att välja på! Två filmer (Love actually och Wallander) och Vem kan slå Filip och Fredrik? och jag vet verkligen inte vad jag ska välja eftersom allt går samtidigt. Skulle dock nästan vilja se Love actually, bara för att få va lite mysig och sakna hjärtat ett tag. Men jag har ju min förkärlek för Wallander, så det blir ett svårt val! Filip och Fredrik går väl säkert på repris nån gång i veckan? Men jag vet ju att mina föräldrar inte är några Filip och Fredrik-fantaster, så det går väl bort antar jag.

Och apropå ingenting, jag saknar klappis.

And it leans on me, just like a rootless tree.

Jag firar att det är söndagmorgon och svinkallt i huset med lite Damien Rice - Rootless tree. Världens finaste låt och jag blir typ galen om jag inte får höra den varje dag!

Nu sitter jag och dricker special drick-yoghurt för att jag ska kunna äta lite frukost sen. Knåpar på med three quotes essay också.. Går trögt och jag orkar inte.. Vill hellre skriva PA, men engelska är prio 1.

And if you hate me,
then hate me so good
that you can let me out,
it's hell when you're around.

Förövrigt så längtar jag hem till civilisationen och hjärtat.
Och, höhö, 11 dagar kvaaaaaaarrrrrrrrrr!!!!!!!!!!

avskum

Du är ett vidrigt litet avskum och är inte värd mer än en spottloska från en hemlös. Du är ett stort jävla skämt, helt otrolig. Jag är inte dum i huvet, så jag vet exakt vad du håller på med. Men jag till skillnad från dig lär av mina misstag och tänker fan i mig inte ramla i samma fälla igen.

Må du brinna bland våra gamla skitmöbler som inte en jävel vill ha.
Jag kräks på dig.

Lördag

http://www.youtube.com/watch?v=8QUiXQ-ni-U
Låten som spelades på begravningen. Oh så fin.

Idag har jag icket fått mycket gjort, har dock fixat en lång kavaj! Nu ska jag skriva den där nedrans engelska-uppgiften.. Justja, jag har ju faktiskt skrivit en önskelista idag, det är ju bara 12 dagar kvar!

Dagen fortsätter att vara mysig, jag har typ suttit och pratat i 3 timmar med min kära mor. Hon är allt bra mysig!

Du är vidrig och jag slutar aldrig att förvånas.
Vissa människor förstår verkligen inte vad man säger
eller har vett att läsa situationer.
GAH, jag blir less på dig.

Nu saknar jag mitt hjärta!

MYS

För att kontra med det dystra/tankfulla inlägget, som påbörjades igår men som inte skrevs färdigt förrän idag, så måste jag få berätta om min morgon.

Jag vaknar men en smärre huvudvärk som går över av ett vattenglas eller två. Det första jag gör är att gå som en zombie till duschen för att duscha. Pigg som en get studsar jag ut ur duschen tar inte på mig de där vanliga kläderna jag brukar ha här hemma. De där "slit och släng"-kläderna som är det fulaste gud skådat. Utan jag tar på mig kläder som om jag skulle gå till skolan, känner mig sådär smygfin än fast jag bara ska typ ligga i soffan idag. Sen kommer jag ner och den här fantastiska min-familj-är-världens-mysigaste-känslan! Jag hör min mammas ljuva stämma från kontoret, hennes mysiga röst som man somnat till fler än en gång. Och sen märker jag att pappa farit till skogen, vilket ger den där gammeldags-känslan som jag älskar. Och sen faller snöflingar ner så harmoniskt från himlen. Det är ganska mulet, men inte alls mörkt för den skull. Det är sådär perfekt ljust ute, som det ska va på advent ungefär.

Idag ska jag skriva uppsats och pa100, men mellan varven måste jag få gå en promenad bara för att jag har sån otrolig mys-känsla!

Tomt.

Ett sista farväl. Det var som så oförståeligt att stå där bredvid mina syskon framför kistan och veta att de som satt på främsta bänken inte har kvar sin älskade lillasyster. Och vi har inte kvar vår kusin. Det var så smärtsamt att höra hennes mor gråta hejdlöst över ett förlorat barn, höra hur prästen läste en dikt om hur vår herre lånat ut ett av sina barn till dem, för att sedan ta tillbaka det. Alltför tidigt. Det var mycket folk i kyrkan, man kunde höra alla snyftningar, speciellt från bänken bakom oss, där hennes närmsta kusiner satt. Usch. Så mycket sorg och smärta samlat under ett och samma tak.

Med det vill jag säga såhär:
för allt i världen, var rädd om era nära och kära! På en sekund är det bortryckta, helt utan anledning, helt utan mening. Och det gör så mycket ont. Tänk om man glömde bort att säga "jag älskar dig" till sin mamma sista gången man såg henne. Jag vet att jag aldrig skulle förlåta mig själv för det. Slutligen: var rädd om de som är värdefulla för er och ödsla inte energi på folk som inte förtjänar den. Och sist men inte minst, glöm inte bort att tala om för era nära och kära hur mycket ni tycker om dom och hur himla bra som är.

"Ni har ett rum i ert hjärta där Ann och alla minnen får vara. Snälla ni, stäng inte igen dörren."
Väl valda och mycket fina ord från begravningsgudstjänsten.

Begravning.

Ja, idag är det dags för sista avskedet. Mamma berättade att det är vi kusiner som ska stå som i en parad bakom kistan, lämna varsin ros och kvida fram ett "vila i frid" mellan tårarna. Det kommer  bli riktigt jobbigt..

Imorse klev jag upp kl 8, i hopp om att få övningsköra till flyget och hämta upp bror, moster och hennes man. Men nejdå, det gick inte. Nu har jag typ grejat med min mail i evigheter och lyckats skicka ett vädjande mail till min eng-lärare.. Åter till morgonen, när jag klev upp snöade det! Så nu är det alldeles vitt runt huset, och sen såg jag ett rådjur lunka över åkern och käka lite frukost. Åh, denna morgon gjorde mig helt klart lycklig! Blev så sugen på en promenad, men jag gick och tvättade håret istället! Haha.

Men inatt drömde jag om Zilla, min älskling. Att hon levde och busade med min massor. Jag drömde om Rina också. Men jag minns henne bara som en gammal tanthund som knappt orkade springa, haha. Världens lugnaste hund var hon. Zilla var raka motsatsen, hon låg aldrig still mer än 3 minuter om hon verkligen behövde! Hon gick alltid runt, runt, runt helt huset, 50varv per timme, MINST! Haha, ja hon var galen och jag glömmer aldrig hur pappa skulle få Zilla att ligga på sin plats i köket när vi skulle äta. Hon la sig ner, ungefär på nålar som om hon skulle kunna börja springa ett marathon vid ett startskott. Och när hon hade legat i 20 sekunder, då smög hon sig upp, men den där bus-glimten i ögat och smög mot hallen. Och pappa bet ihop käkarna och sa: janke på och janke på! Haha, just det där uttrycket "janke på", det är så roligt. Ojoj, jag glömmer det aldrig. Åh, mys-zilla, världens bästa hund! Jag kommer heller aldrig glömma när mamma och pappa var borta någon kväll/natt eller om de gått i säng mycket tidigare än mig, då brukade jag vissla in zilla och be henne ligga i min säng. Åh, så glad hon blev. Men hon hade inte ro att ligga där i mer än en kvart, för sen var hon på språng igen! Ja, skulle jag bara haft hälften av hennes energi så vore jag nöjd! Jag älskar dig, bästa vän!

Nu ska jag torka mitt mandarin-doftande hår, myyys!

Cpsjuk

Nu har bubbis farit och lämnat mig åt mitt öde. Panik-smsade C, men hon hade inte tid.. Så ensam är jag, det är nåt som är säkert.

Idag har energin tagit slut ännu mer, snart två dygn utan mat.. Dock fick jag smaka på frasses, fett!! Men det kom lika snabbt upp igen. Fy tusan vad jag vill äta. Beordrar alla andra att äta en extra portion lunch åt mig, bara för att jag inte kan. Nej, vatten är det som gäller för mig. Hurra..

Idag använde jag verkligen upp min sista energignutta för att åka in till stan och klippa mig och sen svänga förbi skolan för att tömma skåpet. Woho, no more Dragonskolan! Blev åtminstone nöjd med håret, även om jag ser ut som ett lik i övrigt. Sen har T varit mitt sällskap hela dan, även om jag mest varit sur, grinig och ledsen. Han är guld ändå.

Nu ska jag packa för att åka hem över lovet och sen sova tills broder kommer hem så att vi kan åka..
Godnatt.
/ Liket

Hallelujah

Ja, tack min mage för att du förstör mitt liv.
Antingen har jag en jättekonstig magsjukesväng, är matförgiftad eller är bara allmänt cp. Jag gissar på det sistnämnda. I alla fall så kan/får jag inte äta något, kallt vatten är det som gäller. Woho, livet suger när man blev misskapt..

Puss

Måste få citera min kära allergiska vän:

C - kom på en vit moped och save me
E -
haha på en vit?
C -
haha ja, är ju allergisk mot hästar så det kan ju inte vara en vit springare....

Dagens roligaste, helt klart!

Bra eftermiddag!

Om en halvtimme kommer nog min kära granne förbi med lite käk. Oj, vad värdefullt! Nu har jag suttit och skrivit ner hela häftet vi ska kunna till sv-provet imorgon i form av stödord! Så nu är det bara att träna! Sedan måste jag ta tag i min engelska-uppgift och lite religion! Det bör gå vägen!

I eftermiddag har jag varit galet hurtig! Städat och pysslat lite i köket, bakat scones till eftermiddagsfika och det där skolarbetet. Känner mig riktigt nöjd! Jag hoppas verkligen att jag kan ta en lite minipaus ikväll och se en film innan jag somnar. Ska ju upp kl 6 imorgon om inte storebror orkar skjutsa mig till körskolan.. Börjar bli lite less på att inte ha sovmorgon varje dag längre.. Oj vilket onödigt pladder detta inlägg blev!! Jaja, jag och spotify fortsätter plugget i väntan på mat!

"Jag önskar att jag va en sån', som inte tänker alls"

Ja, en ny dag. Jag är så otroligt fantastiskt trött och hade verkligen velat vakna upp bredvid mitt hjärta. Men detta funkar ju också. Egentligen är jag för trött för att skriva/tänka. Ble. Igår fick jag veta (apropå ingenting) att hela min familj kommer hem till begravningen! Det var inte igår hela familjen var samlad kan jag tala om. Lycka! Melissa Horn har spelats på min spotify hela natten, helt sjukt vilket bra album hon släppt! Jag hängde inte ens en med att hon skulle släppa nytt.. Men det är hur som haver jättebra och jättemysigt.

Dagens första lektion är Mat till vardag och fest. Jag är absolut inte taggad.. Saknar mina sovmorgnar.. Vem vill ställa sig kl 8.20 och göra kycklingsoppa? Jag som kräks ifall jag nästan ser mat på morgonen..

Igår försökte jag till och med göra något nyttigt! Jag började läsa igenom sv-häftet (orkade med ca 3 epoker), och började läsa artikeln vi fick i läxa i religion (orkade läsa rubriken..). Jag la mig i sängen och såg på The kite runner som förvisso är till viss nytta.

Avslutar inlägget med ett citat tillägnat mitt hjärta:
Jag vet vem jag är när jag är hos dig.

Dags för sentimental skit

Man brukar oftast prata om att dom värsta känslorna är besvikelse och att känna tomhet, eller hur? Jag har funderat över det där och kommit fram till att man oftast känner dessa känslor i kombination till varandra. Jag kan känna tomhet för att jag är besviken på något, min omgivning, en person, mig själv eller liknande. Ja, det finns många kombinationer, men det var vad jag kom fram till. Samtidigt som jag sitter här med min skinka- och bearnaisemacka den 19 oktober 2009 så tänker jag på hur allting såg ut för en tid sen. På exakt samma ställe där jag är nu. Det är svårt att veta hur och varför allt förändras, men jag vet en sak; att förändring kan vara otroligt smärtsamt på kortsikt men sedan bli bättre över en längre period (icke tidsbestämd). Det jag också vet att jag är mycket kluven i mitt sinne angående detta. En del av mig vill liksom hålla kvar vid den där avlägsna "fantasi"-världen som jag förlitade mig på till 110%. Det där som jag trodde var det bästa jag absolut kunde uppleva, medan min omgivning såg precis vad som höll på att hända. Jag gick in i en illusion, glad i hågen. Den delen av mig som står med facit i hand, ångrar sig bittert. Jag tappade en del av mig på vägen, tappade tron på människan och hennes godhet. Tyvärr. Och jag tänker inte gå tillbaka och leta efter den delen, jag får söka upp en ny.

Dagens bilder:

Vyn utanför mitt köksfönster imorse såg ut som sådan:

Vyn utanför köksfönstret imorse!

Mina händer efter att ha burit in my cute
neighbours sommardäck såg ut som sådana:


Neighbours!

Min granne ringde just på. Den söta lilla tanten hade stått och bytt vinterdäck hela dagen och ville verkligen ha hjälp av min bror att bära ner vinterdäcken i källaren. Om inte annat så bör väl jag kunna bära ner dom, om de inte är allt för tunga. I alla fall så skulle hon komma över med mat nån gång vid middagstid imorgon.

Awesome cute neighbour!

Tillägg på föregående inlägg.

Jag är förövrigt helt galet nöjd över resultatet på mitt religions-prov!! Märkte idag att resultatet kommit ut på Fronter. Men oj så glad jag blev! Det kommer jag leva på ett bra tag!

Slut på tillägget.

Dagens stora nyhet

Ja, to the daily news. Idag har jag bestämt mig för att sluta äta socker. På heltid. Under en obestämd framtid.

Dagen har flytit på som vanligt. Same old yada yada, men det mesta med dagen var bra. Jag lyckades göra bra ifrån mig på kuli-redovisningen och jag lyckades göra bort psykologi-provet, äntligen! Annars var dagen helt som vanligt; vidrig mat till lunch, alldeles för långa raster och fylld av en otroligt längtan hem till lägenheten blandad med en ångest över allt som måste göras. En helt vanlig dag helt enkelt.

Den snö som jag var så lycklig över imorse har nu smält bort och den vanliga skiten syns nu igen exakt lika tydligt som igårkväll. Precis som jag inte alls vill ha det. Min lista på skoluppgifter att göra innan veckans slut har nu utökats till åtta stycken. Känns kul. Jag har dessutom den där begravningen som hänger över mig. Blir ett sista farväl på fredag. Usch vad jobbigt.

MEN denna vecka blir min sista vecka på heltid på Dragonskolan! "Evakueras" till Mimerskolan efter lovet vilket ska bli ett otroligt lyft för min vardag. Blir mycket mysigare, mindre elever, centralare och helt enkelt bara ett miljöombyte. En klar kontrast mot Dragonskolans tegelklädda väggar och söndernötta stentrappor. Skolan som numera bara är en byggarbetsplats där elever tvingas vistas på grund av brister i ekonomin skulle jag gissa på. Nej, Mimer blir helt klart ett lyft, jag längtar!

Kom dessutom alldeles precis nu på en rolig reflektering jag gjorde idag när jag fick förfrågan om hur jag skulle spendera lovet. Mitt svar utan eftertanke (ett självklart svar alltså) blev tyvärr: PA100. Kort, koncist, faktum. Jag ska skriva på mitt projektarbete hela lovet, vilket jag till viss del ser fram emot om jag nu får denna teori-del ur världen så att jag kan börja skriva mina barn (novellerna). Lov är helt klart efterlängtat.

Nu ska skribenten fortsätta beta av punkterna på sin to do-list som ska vara fullständigt avbetat vid lovets avslut.
Peace yao brushan, eller nåt.

Måndagmorgon.

Melissa Horn  ljuder i högtalarna när jag vaknar upp till ett hyfsat snötäckt Umeå. Detta kommer bli en bra dag. Efter tre klädbyten, och fundering över huruvida jag ska fortskaffa mig till skolan med cykel eller inte, så ska jag precis gå och ta mig lite frukost. Än fast jag känner på mig att min kära mage kommer göra revolt idag, precis som igår. Och dagen innan igår. Och dagen innan det.

Första lektionen idag är Mat till vardag och fest. Jag vet absolut ingen annan i min klass som har den kursen. Det känns lite jobbigt. Och dessutom vet jag ju inte ens vart klassrummet är. Bäst att fara en halvtimme tidigare så jag hittar klassrummet och inte kommer för sent.

Denna måndag till ära vill jag citera ännu en av låtarna från Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen:
du säger väl till om jag ska gå
du säger till
eller följ mig till dom gråa, höga husen
bakom järnvägsspåren
om du vet vad du vill
om du vet
har du ingenting att hämta här
ingenting att hämta här


Tristess.

Klockan är nu alldeles strax nio, har jag gjort det jag skulle? Nej. Typ endast den första, the only one which wasn't particularily necessary.. Men ändå, det här med att läsa ur en bok och försöka lära sig all skit som står på dom där 40 sidorna känns inte särskillt lockande, så jag gav upp.

Actually, I should probably study a little bit longer, but it does not feel attractive enough for me to bother wasting anymore time on it though I rather prefer Lars Winnerbäck and my awesome books! Moreover I feel quiet tired and would not be that disappointed if I could go asleep pretty early tonight because I have to get up earlier than last week.

Nu ska jag nog gå och duscha och värma mig lite innan jag ska krypa ner i sängen.
Slutligen måste jag få citera Lars: Somna inte osams med dig själv.

Obs!

Precis när jag tar fram Psykologi B-boken spelas refrängen i en av Lars Winnerbäcks nya låtar och han sjunger: Nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen.
Jag håller med. Psykologi-prov är döden.

Vi testar en gång till.

Det är söndagkväll. Jag bestämmer mig för att börja blogga igen. Det blir nog awesome, för jag gillar att skriva. Skiter dock fullständigt i om någon tok läser detta.

Ikväll ska jag:
- dricka cola/oboy och äta mackor
- plugga psykologi en liten sväng
- läsa ur mina två böcker
- eventuellt se Flyga Drake igen
- komma i säng tidigt

Det jag hellre skulle vilja göra:
- kolla på disney-filmer
- duscha i en timme ungefär
- läsa ur böcker som jag faktiskt VILL läsa och inte MÅSTE läsa till skolarbeten
- greja med fotoalbumet
- mysa i soffan och kolla på tv med broder
- inte känna mig tvingad att sova en viss tid
- kliva upp när jag vill imorgonbitti

Yeah, i wish..
Nu ska jag dock börja beta av den första listan, och lyssna på ännu mera Lars Winnerbäck. Nya skivan är ju underbar!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0