Galet

Man märker vilka människor som är finast i världen och vilka som suger kuk. Kanske dags att lära sig att inte ödsla energi på kuksugarna.
Uppe i Norrland nu och det är galet skönt. Saknar faktiskt Umeå lite och inser att det är en otroligt fin stad! Den blir heller inte sämre av att jag har alla mina finaste här också. Igår kom jag ju till stan igen för att stanna. Tog mig en tur med bror&bilen och tog mig till stan och mötte upp Niklas, Love och Lelle. Sen stötte jag på fler hjärtan och kramades lite. Kvällen slutade iallafall som bestämt med syskonhäng i hörnet. Sjukt underbart! Nu är det en ny dag och fler kompisar ska betas av, huujj!

Midsommar

Vad är det här för jävla skit?! Midsommar. En "högtid" som mest är till för att alla människor ska få ha en redig jävla anledning att få supa sig riktigt dyngrak en extra kväll om året, ungefär som Valborg. På midsommar ska man leka töntiga jävla skitlekar (helst full), hålla på med jävla blommor och skit (som jag knappt tål), äta äcklig jävla skitkukmat (sill och potatis, VAFAN ÄR DET?!?!) Inte nog med att julen är ett helvete med allt vad det innebär. Familjestrul, äcklig julmat (dvs prinskorv, lax, sill, potatis och typ janssons frestelse) och töntiga påhitt runtomkring och allt blandat med en sjuhelvetes massa sprit. Nej, enligt mig så är dessa töntiga lekar såsom kubb, boule och andra värdelösa lekar som är roligast när alla är fulla och odrägliga, maten som bara är sill, potatis och övriga äckliga tillbehör som jag helst inte ens vill titta på, blommor överallt som gör att man bara harklar, hostar, snörvlar och torkar sig i ögonen, som gör att midsommar är en riktigt värdelös högtid som borde dö. Ursäkta negativiteten men jag är dödligt less, mensvärk så jag spyr, trött till oändligheten, fast ute i skogen när mina bästa är 12 mil bort och hungrig (pga sill&potatis till middag). Tack och hej midsommar-fittor. Jag hoppas på en bättre dag imorgon.

Dag fem

VÄRLDENS SÄMSTA DAG! Arg, less, sur, hemlängtan, ensam, eftertänksam, förvirrad, grinig, tjurig, trotsig, övergiven and so on.

Idag är inte en bra jävla dag. Idag vill jag mest komma hem och bli pussad på. Jag saknar alla och Love.
Fan ta detta.

Westling-effekten

Det är för mycket snack om bröllopet nu, jag är less. Men man måste ju älska hans tal till Victoria! Ojoj, jag grät så jag höll på dö, sen längtade jag hem till döds. Nu är jag dock lite less på nyheterna och allt fokus kring Daniels tal, klänningen, gästerna blablabla. Det får vara nog nu; dom har sagt ja, alla olika människor tycker att alla möjliga gäster hade fula klänningar och man skvallrar om hela efterfesten. Precis som man hade anat, men nu är det nog för mig.

Nu är klockan hyfsat tidigt för att vara "sommarlov". Vädret ser inte alltför lovande ut så det blir nog en del inne-pysslande idag på jobbet. Idag är jag lagomt trött och det ska bli skönt att sova att sova på tunnelbanan till Slussen och på bussen ut till Värmdö, jag längtar redan nu. För övrigt har jag börjat läsa Kinesen av Henning Mankell så jag ser alltid fram emot alla tunnelbaneresor.
Jag börjar bli lagomt less på TV4 och Nyhetsmorgon, det är inte Nyhetsmorgon, det är skitsnack om Westling-effekten och picknickar varvat med massor av reklam. Men det har börjat tillhöra rutinen att slå igång 4:an när jag vaknar, jag har ju bara 4an och 1an att välja på så jag kanske får varva lite för att inte bli trött på båda. Nu ska jag dock pyssla lite innan jag drar mig iväg mot bussen, tunnelbanan, annan tunnelbana och annan buss ut till Värmdö. Det blir fint, ciao!

Love 2010

Jag måste bara erkänna angående kronprinsessbröllopet. Först var jag otroligt emot det och tyckte bara att det var töntigt att alla löpsedlar överallt handlade om bröllopet, men nu måste jag erkänna att det faktiskt är en sjukt stor grej. Att vår kvinnliga tronarvinge gift sig med en man av folket, det är om nånting historiskt! Iallafall så hade jag nästan bestämt mig för att inte orka kolla på kortegen, men när jag kom ner till city igår runt 2 så var det helt galet mycket folk. Jag gjorde hälften av mina ärenden för att sen ställa mig och trängas bland folk vid kortegevägen. Jag hann dessutom kika lite på vigseln på storbildsTV:n i kungsträdgården. Tillslut kom dom och sprang helt sjukt fort förbi, stackars SÄPO som blev tvungen att springa bredvid i kostym hela kortegevägen (typ 6km). Ja, själv missade jag själva vagnen som brudparet åkte i, men allt annat runtomkring var ju häftigt också! Alla militärer, hästar, orkestrar och hela paraden! Fick väl någon helt okej bild på paret i vagnen, annars var bara hela grejen lite rolig. Det som förvånade mig mest var att det var värsta folkfesten runt allt det där, alla var glada, gick runt med svenska flaggor, vissa gamla tanter hade Sverigedräkten på sig och stämningen var ungefär som på en fotbollsmatch. När man stog och väntade i 2 timmar träffade man otroligt trevliga människor som bara var glada för parets skull och ja, stämningen var bara fantastisk. Kärlek var i luften och jag längtade hem till Love.

Nu ska jag iväg till Djurgården och käka brunch hos min kära bror där han jobbar. Det blir spännande, har fått en beskrivning på vilka bussar jag ska ta och vart jag ska. Sen ska jag leta upp en park att ligga och läsa i!
Ses i solen!

Buongiorno principessa

elserik period har gått, helt klart. Studenten gick väl inte som en dans på rosor, men minnesvärd blev den! Flytten gick inte heller som en dans på rosor, men minnesvärd blev den också! Jag kan ta allting någorlunda från början: okej, jag har tagit studenten, är numera hyfsat fri, har en svindyr studentmössa i bokhyllan som jag aldrig mer kommer använda osv. Sen har jag umgåtts med familjen, packat och lyckats flytta mitt bohag till Solna. Lägenheten var inte alls städad när vi kom hit, vilket tog en jävla tid att städa eftersom jag tydligen lyckades hitta Solnas smutsigaste lägenhet. Tack vare min älskade mor och far ser det nu helt okej ut och jag trivs som fisken i vattnet! En liten inflyttningspresent i form av en ny dator rikare blev jag också! Så till jobbet. Jag har nu jobbat två dagar på mitt nya jobb som barnflicka och om vi säger såhär: jag har världens bästa jobb! Jag får betalt för att leka med lego, fånga fiskar, samla fina stenar, måla och lägga pussel. Jag har även en av Sveriges finaste arbetsplatser också; en skärgårds"stuga"(hus) i Värmdö 20 meter från havet. Vad sägs om det? Eftersom det tar sin lilla tid att ta sig dit ut så börjar jag hyfsat sent på morgonen och är därför inte hemma förrän 8-halv 9 på kvällarna, om jag inte går vilse i skogen det vill säga (vilket jag gjorde idag.. ring för mer info!) Annars så leker livet och tyvärr så längtar jag inte hem, jag vill bara att mina små favoriter ska komma hit och vara med mig! Det är faktiskt inte alls långt till midsommar då jag åker hem till Norrland, Umeå igen. Efter en vecka med mycket stress, press, nya intryck, tidiga morgnar och sena kvällar så ska jag lägga mig under min filt i soffan och mysa lite innan jag ska lägga mig i min 1.20's säng där det saknas någon.
BILDERRRRRR
Sista bilden är min arbetsplats, helt ok!

Ciao bella!

Sista natten som norrlänning

Ja, det är så det är: sista natten som norrlänning, sista natten i mitt gamla flickrum och sista natten i rimligt avstånd från hjärtat m.fl. Jag kan inte sova, ska upp 06.00 imorgon men det är så mycket tankar nu. Har jag någon taklampa? Undra vart tvättstugan är? Vad gör jag om jag inte trivs? Tänk om det skulle hända nåt, vad gör jag då? Kommer alla mina älsklingar i Umeå glömma bort mig? Ja, jag tänker så det knakar och imorgon ska jag spendera ca 10 timmar i en bil då jag får tänka hur mycket som helst. Sen ska jag låsa upp dörren till min lägenhet, mitt hem. Ett hem som jag inte kommer dela med någon utan som kommer vara bara mitt. Min kära mor frågade mig hur det känns att ha en så stor dag framför mig imorgon. Jag satt vid köksbordet, stirrade ut i regnet och kollade omkring mig. Jag svarade att det känns tråkigt och osäkert att åka ifrån alla kompisar, tryggheten, hjärtat och allt sånt där, men att det känns otroligt kul att få den här möjligheten att komma till något nytt, pröva sina vingar och bli självständig.

Jag har dessutom skrapat ihop möbler till min lilla retro-hörna. Hittade en teak-bokhylla från typ 50-talet, ett teak-bord och lite sånt. Nu saknas bara LP-spelaren! Nu jäklar ska jag försöka sova, det blir trots allt en lång dag imorgon! Natti!

Vad är väl en bal på slottet?

Ja, nu händer det grejer. Det är skolarbeten som ska göras klara i sista sekund, betyg ska sättas, man ska gå på bal, man ska vara bakis och hinna med täftefestival, bowling, karlar och allt möjligt, därav den dåliga uppdateringen. Ehe, sen håller jag på att panikpacka ner mitt liv i flyttlådor, ja, det är ju inte länge kvar nu. Men, det kommer bli kanonbra tillslut! Jag längtar tills på torsdag då hela min älskade familj kommer va samlad och jag kommer få pussa på August i min fina studentklänning och han ska få dregla på den dyra studentmössan.
Åter till det jag tänkte komma fram till. Balen. Den var fantastisk, verkligen som Askungen typ! Lite bilder på mig (och Johan och diverse andra) ska det få bli!

Håret måste ses bakifrån också ju! Ah, helt klart en av dom bättre kvällarna i mitt liv med gott sällskap, god mat, gott fin, kände mig fruktansvärt fin och uppklädd osv. Önskar att man fick va sådär fin och gå på bal vaaarje dag!

 

Kuriosa: det gick åt 53 hårnålar och 2 timmar för att få till frisyren!


Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

Ännu en dag närmare balen. Ännu en dag närmare studenten. Ännu en dag närmare flytten. Och det är verkligen med blandade känslor. Först och främst flyttar jag ju typ 60 mil ifrån min familj, min trygghet, pojkvän, vänner och allt det där jag är van vid. Och sen flyttar jag inte vart som helst utan till Stockholm. Sveriges största stad vilket lär bli en hyfsat fet kontrast till Bredträsk/Bjurholm/Umeå/whatever. Och Stockholm är för mig en stad där jag befunnit mig alltså max 6 gånger som jag minns. Jag vet av typ 3 människor som jag vet vilka det är men endast en jag känner, min bror. Samtidigt så flyttar jag ifrån en jäkla massa skit och får en möjlighet att växa upp, bli självständig/vuxen och pröva mina alldeles egna vingar.

Jag vet att jag ältar det här, men det är stooort! Vem vet, kanske flyttar jag hem efter tre veckor bland 08orna också. I övrigt är det mesta som en riktig jävla bergochdal-bana, men det funkar. Justja, bilder ska komma nu eller snart. Kanske måste fixa det nu eller nåt. Ska ju lämna tillbaka datorn imorgon.. Aja, got some work to do. Huuujj!

RSS 2.0