-

Förvirrad till döds. Min hjärna tar ledigt.

Åsikts-Evelina

Jag har kommit fram till min åsikt angående hysterin om Bjästa-händelsen. This is the deal: sen SVT sände Uppdrag granskning om detta har folk blivit helt galna, joinat/startat facebook-grupper hit och dit och tror att dom har en aning om vad som pågår. Bara för att SVT säger något så lyssnar hela Sverige och skaffar en åsikt.. Källkritik, hallå? Sen så har ju öviksborna koll på detta och har lagt det bakom sig eftersom det hände för ett år sen. Nu har resten av Sverige också uppmärksammat det och ältar det, IGEN. Sen att folk har åsikter om något som man inte vet och lägger sig i skit som man inte har en aning om är också dumt. Som en klok klasskamrat sa: "Vafan bryr sig utomstående för? Vi har en domstol i Sverige som avgör, låt dom dömma!" Sjukt clever. Jag håller med till max!
Bara för att jag är på åsiktshumör så satt jag och läste på vk.se och reagerade lite. Det har arrangerats en skolstrejk för skolungdomar i Umeå. Elever från tre skolor gick idag och strejkade i stadshuset för att skolorna har för kalla lokaler. Jag blev själv inbjuden till strejken ett flertal gånger via facebook och telefon. Och varför gick jag inte dit? Jag skall förklara! Östra gnällde om att det va för kallt innan jul och det gjordes en mätning. Den mätningen gjordes när det var brutalt kallt, dvs typ -26 utomhus. Vid den tidpunkten hade jag typ 18-19grader i vår lägenhet. Klagade jag? Nej. Jag klädde på mig!! Det är inte konstigt att det är kallare än så i en skola. Stadshuset (som man jämför med) är en mindre lokal och kräver mindre energi för att värmas upp. Dragonskolan är garanterat mycket större och har fler dörrar som det springs i hela tiden och det är bannemig inte ens ett uns konstigt att det är kallare. Sen anser jag själv att det är en otroligt stor MYTT att man blir "okoncentrerad" av att det är för kallt. Men det är bara min åsikt. Sen är det ju fint att elever som gnäller faktiskt gör något bra av det, istället för att bara gnälla bakom ryggen. Som exemplet med Ung Vänsters samarbete med Elevrådet om att Mimer/Dragonskolan har för kalla lokaler. Vaktmästarna blev totalt överraskade eftersom INGEN gått till dem och sagt att det var för kallt. Bra? Nej.
Jag är f.ö. nästan lite kär min kapitalistiska vän och hans åsikter. Han kommenterade hela strejkjippot med: "VARFÖR skaffar sig inte dessa små gnälliga ungdomar ett jobb så dom kan KÖPA varmare kläder?". Han har sin charm!
Over and out!

Äggjakten

Äggjaktshysterin på Mimer och Draggen är galen. Jag och Agnes har t.o.m bestämt oss för att pröva lyckan på Draggen.. 07.30 ska vi befinna oss på vårt gamla hängställe och påbörja sökandet efter PÅSKÄGG!
Jag och Robin har dock redan hittat ett idag, det gjorde helt klart min dag!

Plugg

Jag pluggar som en tok.. Igår pluggade jag med Agnes och det såg ut såhär:
Gjorde ändå inte ens hälften av allt jag skulle göra.. Idag failade jag genomjävligt mycket på mitt SamC-prov eftersom jag läste igenom 3 sidor i boken och gav fullständigt fan i resten, så jag visste redan innan jag gick till lektionen att jag skulle faila. Självinsikt, det ni!
Har ju fått kritik på min PA-rapport och det ser ut som att det blir helt galet mycket jobb med det på lovet.. Men jag gillar mitt projektarbete så det kan nog bli kul ändå, måste bara hitta awesome källor..
Nu har jag brottats med min Sv-samtalsanalys som verkar vara klar! Har seminarium imorgon vilket nästan ska bli intressant och roligt! (Vad händer med mig?) Sedan har jag även prov i Naturkunskap i delmomentet kemi, vilket är också är faktiskt ganska roligt! Jag tyckte det va grymt kul i högstadiet och var faktiskt jävligt bra på det också!
To sum up: två prov, två seminarier och en inlämning på två dagar! Ser ut att ro iland allt utom ena provet som jag failade på idag. Ganska bra, va?

Dåligt

Jävla skit. Jag lyckas så jävla dåligt idag.. Jag känner mig som världens hemskaste människa och vill bara gå och lägga mig och aldrig mer kliva upp därifrån.
Min dag har bestått av skit och jag mår dåligt som en kuk.
Godnatt.

ekl

SÅ JÄVLA ÄCKLAD! Hur många små falska, vidriga narcissistiska äckel finns det i bara SVERIGE egentligen?! Råkar jag ramla över exakt ALLA?
Är så besviken, förvirrad, äcklad, arg, ledsen, kränkt att jag slutat tro att det finns en morgondag. Typ.
Kul liv, godnatt.

Ledig

Min lediga dag ser ut såhär:
11.30-13.00: eng-uppgift
13.00-14.00: lunch
14.00-17.00: städa
17.00-18.00: middag
18.00-19.00: eng-uppgift
19.00-20.00: övrigt skolarbete
Lite väl strukturerat tycker ni, det enda som funkar tycker jag! Klockan är nu några minuter över 13.00 och jag har lagt engelskauppgiften åt sidan för att blogga lite innan jag ska göra lunch.
Gårdagen var helt okej, mysdag på skolan, lunch på Mias med Agnes och Frisén och efter skolan åkte jag hem, var hemma några minuter innan jag fick erbjudande om middagssällskap på stan. Så jag slog på stort och återvände till stan för att möta upp Jersqa för att äta middag.
Nu ska jag göra lunch, awesomeness!
Do widzenia!

Bilderrrr

Ett fåtal bilder från helgen m.m måste jag väl få bjuda på?
Den här gången är temat Agnes fenomenala gruppbilder

Partypic från lördagen då Agnes körde en pre-bbbbbday partey!
Tycker den är riktigt snygg med Agnes som har sitt face nerkört i en partymugg, Märta som ser galen ut, Robin med zebrabrillzen, Johan som ser ut att sova eller nåt (?), Jens fot och jag som ser allmänt jätteuttråkad ut!
Inte en supersmickrande bild på mig själv, men resten ser ju helt okej ut! Vill mest bara bjuppa på en inblick i den mysiga stämningen (som inte syns på bild, MEN SOM FANNS!) hos the birthdaykid där vi åt tårta. Gillar Johan och Tors brillz, att Agnes ser ut som att hon sålt smör och tappat pengarna, att Erik ser cpglad ut och att Felicia faktiskt är den enda som ser helt normal ut! (Fast det blir väl onormalt i ett sånt här tillfälle? Eller?)
Ah, annars så är PA100 och övrigt skolarbete mitt liv just nu och har fan inte tid med något annat. Dock hade jag en kanonbra helg som jag tackar för! (Fastän jag inte fick något vettigt gjort..)

Dagens citat

Gillar dagens citat skarpt på superstart.se! Det lyder som följer:
Vänskap är som ett bankkonto:
man kan inte ta ut gång på gång utan att sätta in något.

Lite

Helgen har bjudit på lite av det mesta: lite lugn och ro, lite plugg, lite fest, lite umgänge med gamla godingar, lite äventyr, lite skoter och lite bra väder. En ganska bra helg om jag får säga det själv!

Nu sitter jag med projektarbetet och känner att jag behöver en paus efter att ha skrivit en mening.. Hur gick det till? Gör allt för att slippa typ.. Det ska ju in på tisdag så det känns halvstressigt.. Nu blir mitt liv ett helvete fram till påsk ungefär. Tack skolan för att ni förstör mitt liv!

Och: tack guys för kvällen igår!

Kvällens bästa

http://www.youtube.com/watch?v=IAbaib2CJ5Q

Something sweet or something strong
Seems like love no longer can turn me on
Like boy need girl and girl need boy
Got a nasty habit called rock'n'roll

Ingående beskrivning av mitt största stressymtom

Jag har ett stort stressymtom. Vill man veta om jag är stressad så kolla på mina fingrar/naglar/nagelband. Dom är oftast obefintliga eller sönderklösta. Men nu har jag haft en pysselstund och skött om mina fingertoppar lite.
Det som behövs är:

Helosan-salva: på eventuella öppna sår eller påbörjade. För att riktiga krisområden ska kunna återhämta sig.
Atrix protection cream: på lite lindrigare områden och uppmjukande för att förebygga att en kris ska uppstå.
Plåster: att plåstra på fingertopparna så jag inte ska kunna komma åt och klösa.

Kolla va fint!

Que?

Något är brutalt fel på mig!
Kom precis på mig med att ha en chipspåse bredvid mig, som jag inte ens rör!! Utan jag dricker mineralvatten och äter mandariner och vitamintabletter istället. QUE?!

Onsdag

Bilderna till fauvism-uppgiften är nu tagna!
Såhär blev resultatet:


Visst ser jag fauvistisk ut?!

Nu sitter jag och brottas med PA100! Men det går ganska bra, för nu ska jag bara skriva noveller, som jag ska analysera (INNAN NÄSTA TISDAG!!) men det blir nog asbra!

Återgår till ambitiösitetshörnan!

Förresten så är det ju lillördag idag, vilket ska firas med att se klart filmen Butterfly effect som jag påbörjade igår (men blev för rädd för att fortsätta se..)

Do widzenia!

Fauvismen

Jag och Tjagnes ska samarbeta på Kultur- och idéhistorian. Det slutade med att jag ska se fauvistisk ut på bild. Jag ska alltså fota mig själv med superfärgglatt smink och färgglada konstiga färger.
Vad säger vi om det?

Ursäkta!

Nu har jag landat efter sportlovet! Har ju hunnit med en sjujävla massa! Bl.a brumma runt i bilar och bussar till olika ställen som Övik, Dombäcksmark, Nedre, Mjösjöby, Björna, Söderhamn o.s.v. Och umgåtts med massa goda människor som Robin, Stina, Älsklings-August, Markku, Agnes, Angelica o.s.v.

Ja, lite kortfattat så har jag haft ett kanonlov med blandade upplevelser som isbanekörning, fest, barnvakt, geocache:ing, sitta på stan i solbrillz med en vaniljlatte och steka, och så vidare.

Nu har jag två grabbar i soffan som sover och dricker omvartannat (blev tungt igår tydligen) och jag stormtrivs!

Do widzenia, pussi!

Roar!

Ja, vad säger vi om en lite brumbrumbil till Ebba? :D

Btw, grattis på "namnsdagen" till mig!

Puss och godnatt!

Kollakolla



Kolla vem som är glad idag?
För vet ni vad? Idag kl 12.55 får jag sportlov!!!

Grattis till moi! (Kan börja grina av lycka)
Träsket ikväll, tjoho!

Dålig uppdatering, ja.

Inte jätteaktiv här, va? Men jag har typ inte tid! Var ju sjuk massor förra veckan. Och helgen blev absolut inte som jag trodde! Det slutade med förfriskad Ebba på Coverclub och dagen efter var jag chaufför och va på Wärsan i bjur. Helt ok helg faktiskt! Och i veckan blir det otrooooligt mycket plugg!

Nu har jag precis en pajdeg i kylen som ska vila i en timme, så jag tar chansen och hänger lite tvätt! Pajen ska bli med oliver, fetaost och färska tomater, mums!

Do widzenia!

RSS 2.0